3 arsye përse nuk po fitoni një intervistë pune…

3 arsye përse nuk po fitoni një intervistë pune…

1. Keni një qasje shumë të shpërndarë për të kërkuar punë. Nëse jeni duke aplikuar për një vend pune, në vende të shumta që lidhen në një farë mënyre me profilin dhe përvojën tuaj, pa u ndalur së konsideruari se ç’farë dëshironi në të vërtetë, duke kontrolluar nëse pozicioni është i duhuri për ju dhe duke përshtatur aplikimin tuaj për të treguar pse janë të duhurat për punën, atëherë gjasat janë shumë të pakëta që të përzgjidheni në ndonjë intervistë pune. 2. Qa...

Si të zotëroni artin e marrjes së vlerësimeve/komenteve?

Si të zotëroni artin e marrjes së vlerësimeve/komenteve?

Dhënia dhe marrja e komenteve mund të jetë e pakëndshme, dhe për fat të keq, është dicka që njerëzit shpesh përpiqen ta shmangin. Por, vlerësimet janë një prej punëve më të mëdha. Se s’i mund të përmirësoheni në të, e gjeni më poshtë: - Ofroni një pasqyrë të saktë të pikave tuaja më të forta dhe të dobëta në jetën reale, në mënyrë që të mund t’i shfrytëzoni më mirë ato pika dhe të përmirësoheni; - Jepuni njerëzve të tjerë mundësinë për të shfrytëzuar pikat e tyre të forta dhe për të për...

Çfarë duhet dhe nuk duhet të thoni për t’u përgjigjur: “Cilat janë arsyet tuaja për të lënë një punë?”

Çfarë duhet dhe nuk duhet të thoni për t’u përgjigjur: “Cilat janë arsyet tuaja për të lënë një punë?”

“Cilat janë arsyet e largimit nga puna?” dhe “Cilat janë dobësitë tuaja?” hynë në listën e ngushtë të pyetjeve gjatë intervistës, së cilës kandidatët u tremben më shumë. Edhe nëse mendimi për të kaluar nga pozicioni juaj aktual, ju mbush me gëzim, mund të mos jeni të kënaqur të ndani me një rekrutues arsyet tuaja për t’u larguar nga puna. Përse punëdhënësit e bëjnë këtë pyetje në një intervistë pune? Ndryshe nga pyetjet e zakonshme të një interviste pune, kjo nuk është ...